IT

Kai (född 1966), har över 25 års erfarenhet av systemutveckling och hantering av digitala resurser. Han har arbetat med alla steg i processen, från utveckling till information management, kravställning, arkitektur, agil projektstyrning, granskning av mjukvarusystem till att driva konsultbolag. Kai har medverkat i utvecklingen av flera marknadsledande system och har arbetat både i Sverige som internationellt.

I början av 90-talet drev han företaget Gigaplex AB som sålde applikationer till kommunala verksamheter. Efter en tid inom universitetsvärlden med fokus på geografiska informationssystem, fortsatte han sin bana som IT-konsult. Har var bland annat med att skapa och vidareutveckla applikationer inom branscher som konstruktion, transport, försvaret, telefoni, software asset management, farmaci och detaljhandel.

2015 var Kai med och etablerade Regent AB i Stockholm, ett konsultbolag med 30-tal anställda där han hade både en CTO och konsult roll.

Kai är engagerad i kunskapsspridning och har deltagit och drivit utvecklingskonferenser som t.ex. Swetug och han har medverkat i expert och kompetenssatsningar på både Knowit AB och i Regent AB.

Sedan 2018 driver han egen verksamhet med uppdrag inom systemutveckling och analys, kompetensutveckling och strategiska utvärderingar av existerande mjukvara. Med ett flertal certifieringar i mjukvaruutveckling och en historia av lyckade högprofilerade uppdrag som utvecklare samt flera års erfarenhet av att driva företag och en förmåga att se IT ur ett affärsmässigt perspektiv är Kai en kompetent partner för att hjälpa er med era IT-satsningar.