Asien rådgivning

Lucinda (född 1969) har över 25 års erfarenhet från marknadsföring, försäljning, inköp och export av asiatiska produkter till Europa och USA. Hon har även en gedigen erfarenhet från plastindustrin (platsformsprutning), genom familjeföretaget i Malaysia som erbjuder legotillverkning, där hon var marknads- och affärsutvecklingsansvarig.
Lucinda är född i Malaysia, utbildad i Singapore samt USA och innehar MBA från University of Toledo, Ohio. Förutom Malaysia har hon arbetat i England och sedan 2012 är hon bosatt i Sverige med Europa och Asien som sin arbetsplats. Hon behärskar flytande Engelska, Mandarin, Fujian and Kantonesiska.
1994 – 2000, marknads- och affärsutvecklingsansvarig på Emico Penang Sdn Bhd, Malaysia, Plasttillverkning – legoproduktion (plastformsprutning). Kundgruppen inkluderade bland annat Mattel, Ikea och Etac.
2000 – 2012 inköpsansvarig för inköp och logistik från Asien för Cargo Homeshop en Engelsk möbel-och heminredningskedja. Stationeringsort: England.
2012 – Emico Penang, CMO – ett världsledande företag inom tillverkning och marknadsföring av idrottspriser och troféer. Samma år etablerade hon även sitt egna bolag i Sverige.
Lucinda har även varit styrelseledamot i Emico Holdings Sdn Bhd, ett börsnoterat bolag i Malaysia. Hennes bakgrund, nätverk, mångåriga erfarenhet från såväl Asien som Europa, exponering från olika affärskulturer och branscher kvalificerar henna till att vara BusinessKollens affärsrådgivare i Asien frågor.